KNRM Dordrecht zeven keer in actie op één dag

KNRM Dordrecht zeven keer in actie op één dag

21 mei 2023
Dordrecht

Vanmorgen is KNRM Dordrecht uitgerukt voor een sloep die water maakte (prio 1). Brandweer Gorinchem was ook snel ter plaatse. De sloep was nog maar net veilig gesteld of de reddingboot werd gealarmeerd voor een bootje met een motorstoring (prio 2). Ter plaatse werd het bootje weggesleept door Staatsbosbeheer. Op de terugweg naar het station zag de bemanning een vastgelopen speedboot in de Spijkerboor. Deze boot is vlot getrokken, waarna de Tjepke Ekkelboom retour station kon. Voor een zeer korte rust. 

Vrijwel direct volgde de alarmering voor een boot met een kapotte motor (prio 2). De boot is naar de jachthaven gesleept. Ook op deze terugweg werd een boot losgetrokken in het Spijkerboor, waarna retour station.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Bij de zesde actie werd de bemanning gealarmeerd door het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC) voor een bootje met motorstoring waarbij de staartstuk van de motor was afgebroken.

Na een drukke dag op het water werden de redders ook nog van hun avondeten weggeroepen, voor een boot met motorproblemen in de Aakvlaai (Prio 2). De boot is naar veilige haven gesleept. 

Na zeven acties vanuit KNRM reddingstation Dordrecht kon de Tjepke Ekkelboom retour station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij