Skip to main content

KNRM Dordrecht zeven keer in actie op één dag

Datum: zondag 21 mei 2023 | Sectie: Dordrecht noord


Vanmorgen is KNRM Dordrecht uitgerukt voor een sloep die water maakte (prio 1). Brandweer Gorinchem was ook snel ter plaatse. De sloep was nog maar net veilig gesteld of de reddingboot werd gealarmeerd voor een bootje met een motorstoring (prio 2). Ter plaatse werd het bootje weggesleept door Staatsbosbeheer. Op de terugweg naar het station zag de bemanning een vastgelopen speedboot in de Spijkerboor. Deze boot is vlot getrokken, waarna de Tjepke Ekkelboom retour station kon. Voor een zeer korte rust. 

Vrijwel direct volgde de alarmering voor een boot met een kapotte motor (prio 2). De boot is naar de jachthaven gesleept. Ook op deze terugweg werd een boot losgetrokken in het Spijkerboor, waarna retour station.

Bij de zesde actie werd de bemanning gealarmeerd door het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC) voor een bootje met motorstoring waarbij de staartstuk van de motor was afgebroken.

Na een drukke dag op het water werden de redders ook nog van hun avondeten weggeroepen, voor een boot met motorproblemen in de Aakvlaai (Prio 2). De boot is naar veilige haven gesleept. 

Na zeven acties vanuit KNRM reddingstation Dordrecht kon de Tjepke Ekkelboom retour station.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.