KNRM Dordrecht presenteert zich op Baggerfestival Sliedrecht

29 juni 2019
Dordrecht

Op de zonnigste 29 juni ooit stonden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht met een stand en de reddingboot Tjepke Ekkelboom op het Baggerfestival in Sliedrecht.

Tijdens dit festival presenteren nautische bedrijven uit de regio zich aan het publiek. 

Zo kon er met de snelle RHIB’s van Damen Shipyards met 100 kilometer per uur over de rivier gevaren worden, lagen de ZrMs Gouwe van de Koninklijke Marine, de brandweerboot Zuid-Holland Zuid en diverse binnenvaartschepen aan de kade voor bezichtiging en waren er spectaculaire demonstraties fly-board. 

De bezoekers konden aan de havenkant meedoen aan een obstacle-run en OSC Moby Dick, de plaatselijke duikvereniging, stond op de kade met hun duiktank. 

Daartussen stond ook de Dordtse KNRM met een stand waar men donateur kon worden. Onder het motto ‘Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!’ werd de bemanning van de Tjepke Ekkelboom goed bezig gehouden. De hele dag werd er gevaren met de bestaande en nieuwe donateurs. 

Wanneer je samen op een festival staat, dan zijn contacten snel gelegd. Samen met de duikvereniging Moby Dick werd gedemonstreerd hoe duikers in problemen door de KNRM uit het water kunnen worden geholpen. 

Even later werd er samen met de fly-board demonstratie een waterongeval gesimuleerd waarbij iemand van hoogte in het water viel en direct geholpen moest worden.

Een zeer geslaagde dag en KNRM Dordrecht kijkt alweer uit naar de volgende editie van het Baggerfestival.