Skip to main content

KNRM Dordrecht presenteert zich op Baggerfestival Sliedrecht

Datum: zaterdag 29 juni 2019 | Sectie: Dordrecht noord

Op de zonnigste 29 juni ooit stonden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht met een stand en de reddingboot Tjepke Ekkelboom op het Baggerfestival in Sliedrecht.

Tijdens dit festival presenteren nautische bedrijven uit de regio zich aan het publiek.

Zo kon er met de snelle RHIB’s van Damen Shipyards met 100 kilometer per uur over de rivier gevaren worden, lagen de ZrMs Gouwe van de Koninklijke Marine, de brandweerboot Zuid-Holland Zuid en diverse binnenvaartschepen aan de kade voor bezichtiging en waren er spectaculaire demonstraties fly-board.

De bezoekers konden aan de havenkant meedoen aan een obstacle-run en OSC Moby Dick, de plaatselijke duikvereniging, stond op de kade met hun duiktank.

Daartussen stond ook de Dordtse KNRM met een stand waar men donateur kon worden. Onder het motto ‘Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!’ werd de bemanning van de Tjepke Ekkelboom goed bezig gehouden. De hele dag werd er gevaren met de bestaande en nieuwe donateurs.

Wanneer je samen op een festival staat, dan zijn contacten snel gelegd. Samen met de duikvereniging Moby Dick werd gedemonstreerd hoe duikers in problemen door de KNRM uit het water kunnen worden geholpen.

Even later werd er samen met de fly-board demonstratie een waterongeval gesimuleerd waarbij iemand van hoogte in het water viel en direct geholpen moest worden.

Een zeer geslaagde dag en KNRM Dordrecht kijkt alweer uit naar de volgende editie van het Baggerfestival.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.