Skip to main content

Jongeren redden drenkeling

Datum: zondag 25 oktober 2015 | Sectie: Dordrecht noord

Op zondagmiddag is een jachtje overvaren door een binnenvaartschip nabij de kruising Dordtse Kil Hollands Diep. De opvarende en het hondje aan boord raakten te water en werden gered door vier jongeren aan boord van een passerend jachtje.

De vier jongens aan boord van het jachtje zagen een binnenvaartschip aan komen varen toen ze het Hollandsch Diep overstaken.

In hun buurt voer ook een ander jachtje. Deze belande voor de kop van het binnenvaartschip.

Het jachtje werd geraakt waarna de man en zijn hondje te water raakten.

De jongeren bedachten zich geen moment en zijn direct hulp gaan verlenen. De man en de hond werden snel uit het water getrokken.

De binnenvaartschipper had inmiddels via de marifoon alarm geslagen. Waarop de vrijwilligers van de KNRM werden gealarmeerd en patrouillevaartuigen van Rijkswaterstaat en politie richting de incidentlocatie voeren.

De drenkeling en het hondje werden van de jongeren overgenomen op de RWS71, die al in de buurt voer, en naar het boothuis van de KNRM op Willemsdorp gebracht.

De drenkeling is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het hondje werd later opgehaald door familie van de drenkeling.

De vier jonge redders kwamen onder het genot van een bak koffie in het boothuis er eigenlijk pas achter wat een bijzondere prestatie ze hadden geleverd. Zonder hen hadden deze man en hond het niet gered.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.