Hardlopers KNRM trotseren hitte voor groot bedrag

17 mei 2017

Op woensdag 17 mei vond in Zwijndrecht de jaarlijkse Verkerkloop plaats. Een hardloopwedstrijd over 5 of 10 kilometer voor het goede doel. De loop werd voor de veertigste keer georganiseerd door de elektrotechnische dienstverlener Verkerkgroep uit Zwijndrecht.

Samen met de Rotary Zwijndrecht Waal en Devel was dit jaar KNRM-reddingstation Dordrecht aangewezen als het goede doel.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Uiteraard werd voor dit evenement door KNRM Dordrecht alles uit de kast gehaald. Zo was Rinus Redder met een opstapper in overlevingspak aanwezig om de diverse starten met scheepshoorn te begeleiden, de Plaatselijke Commissie was aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen, een Kusthulpverleningsvoertuig en een rescue waterscooter van de KNRM LIfeguards werden tentoongesteld en ook de reddingwinkel ontbrak niet.

Vanuit de bemanning was een KNRM team samengesteld dat meedeed aan de bedrijvenrace over 5 kilometer.

Het was zinderend warm en het gevaar van hittestuwing was voor de 2500 atleten niet ondenkbeeldig. De KNRM-lopers Peter, Jan Maarten en Lennard kenden een snelle start, Andries en Floris kwamen rustiger achteraan en verleenden en passant nog even hulp aan een jongedame die licht in het hoofd werd. Na de EHBO en omstanders de zorg voor de onfortuinlijke atlete in handen te hebben gegeven vervolgden de redders hun weg. Peter en Jan Maarten besloten inmiddels om na het finishen op de 5 kilometer er nog een tweede rondje aan toe te voegen, gewoon omdat het kon. De overige drie vonden het warm genoeg en lieten het bij de vereiste 5 kilometer.Op een veld van 110 bedrijventeams eindigde de KNRM op de 29e plaats.

Terwijl de lopers liepen ontving Marjon van Ginneken, secretaris van KNRM-reddingstation Dordrecht, een cheque van 12500 euro uit handen van de organisatie. Daarnaast ontving het reddingstation ook nog eens een cheque van 500 euro van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden. Een totaal opbrengst van 13000 euro maakte het lopen in de hitte helemaal waard.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij