Gezamenlijk een schip boven water houden

Gezamenlijk een schip boven water houden

17 mei 2022
Dordrecht

Via de Gemeenschappelijke Meldkamer wordt de bemanning van de KNRM reddingboot KBW 1910 gealarmeerd voor een zinkend plezierjacht in het Noordergat van de Visschen. Aan boord zijn twee opvarenden en het schip zinkt snel.

Met spoed gaat de KBW 1910 ter plaatse. Aldaar blijken de opvarenden reeds op de kant te staan. Direct wordt de bergingspomp in stelling gebracht en beginnen de redders met pompen. De RWS71 van Rijkswaterstaat komt eveneens ter plaatse en pompt mee. Als er voldoende water uit het scheepje gepompt is wordt zichtbaar waar het water binnenkomt. Nu betaalt de professionele opleiding van de KNRM redders zich uit. Met doeken wordt het lek bij het zwemplateau van het plezierjacht gedicht waarna het water verder uit het jacht gepompt kan worden.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Maritiem dienstverlener TMS is inmiddels ook ter plaatse en nadat de eenheden gezamenlijk het jacht droog hebben nemen zij de berging verder over en brengen het jacht naar veilige haven waar het gerepareerd kan worden. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij