Skip to main content

Gestrand op strekdam

Datum: donderdag 25 mei 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Een warme Hemelvaartsdag zorgt voor veel activiteit op het verkoelende water. Een schip loopt onbedoeld op de strekdam ter hoogte van de Heinenoordtunnel en komt muurvast te zitten.

De bemanning van de reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord wordt aan het eind van deze zonovergoten middag gealarmeerd door de GMC Zuid-Holland Zuid.

Zowel de GMC als de Verkeerspost Dordrecht van Rijkswaterstaat heeft meerdere meldingen over het schip op de strekdam ontvangen door omstanders die het omhoog zien zitten. De GMC heeft echter geen contact met het onfortuinlijke schip zelf en geeft daarom een prio 1 af.

Met de grootste spoed en zich voorbereidend op beschadigingen aan schip en bemanning op de strekdam begeeft de Tjepke Ekkelboom zich naar de opgegeven positie. Daar blijkt inderdaad een 12 meter lang schip met 23 opvarenden op de strekdam te zitten. Op het moment van aankomst van de reddingboot wordt deze net door een passerende watersporter losgetrokken. Dit hoort bij goed zeemanschap: iedereen op het water helpt een ander als die in nood is.

De Tjepke Ekkelboom verleent direct assistentie aan de mede-redders en in gezamenlijkheid wordt het schip afgemeerd in de jachthaven van Barendrecht.

Er zijn gelukkig geen slachtoffers en de schade valt mee.

Na het opnemen van de gegevens keert de Tjepke Ekkelboom met een tevreden bemanning terug naar KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord.

Het is al ruim na etenstijd als de reddingboot weer uitrukgereed in haar boothuis ligt.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.