Gebroken arm

Gebroken arm

10 juni 2022
Dordrecht

De meldkamer in Rotterdam geeft alarm voor de reddingboot Johanna Maria van KNRM reddingstation Dordrecht Zuid. Bij de Ottersluis aan de Nieuwe Merwede staat amnbulancepersoneel klaar en die moeten naar een over land onbereikbare locatie in de grienden langs de rivier gebracht worden.

De reddingboot Johanna Maria vaart direct uit. Met het ambulancepersoneel aan boord wordt naar de opgegeven locatie gevaren. Daar blijkt een mevrouw zodanig gevallen te zijn dat zij haar arm gebroken heeft. Na stabilisatie nemen de redders haar aan boord en wordt ze met het ambulancepersoneel naar de ambulance gevaren. De onfortuinlijke wandelaarster wordt naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De Johanna Maria vaart inmiddels weer naar de incidentlocatie en haalt daar de wandelvriendinnen van de mevrouw op en brengt hen naar de overkant van de rivier. Van daar af kunnen zij weer terug wandelen naar hun camping. 

Twee uur na alarmering ligt de Johanna Maria weer in haar boothuis. Gereed voor een volgende inzet. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij