Skip to main content

Drie reddingstations op één reddingboot

Datum: zaterdag 17 juni 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Vroeg in de avond van deze warme zaterdag werden de opstappers van de reddingboot KBW 1910 van KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid gealarmeerd voor een schip met motorpech op de Nieuwe Merwede.

Omdat het gros van de bemanning van KNRM-reddingstation Dordrecht op oefening was bij KNRM Scheveningen werd uitgevaren met een tijdelijke bemanning, geformeerd door een Dordtse schipper en opstapper en collega’s van KNRM Veere en KNRM Hoek van Holland.

Bij kilometerraai 977 trof de bemanning een mooi blauw jachtje met motorstoring aan. De koeling van de motor had het begeven en dan was doorvaren geen optie.

Direct werd een sleepverbinding gemaakt en het schip overgebracht naar de haven van Lage Zwaluwe waar reparatie van het koelingsprobleem kon worden gedaan.

De KBW 1910 ging weer retour station en lag een uurtje later weer uitrukgereed in haar boothuis.

De eigenaar van het jacht kon terugkijken op een hulpverlening door drie reddingstations met één boot.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.