Drie reddingstations op één reddingboot

17 juni 2017
dordrecht

Vroeg in de avond van deze warme zaterdag werden de opstappers van de reddingboot KBW 1910 van KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid gealarmeerd voor een schip met motorpech op de Nieuwe Merwede.

Omdat het gros van de bemanning van KNRM-reddingstation Dordrecht op oefening was bij KNRM Scheveningen werd uitgevaren met een tijdelijke bemanning, geformeerd door een Dordtse schipper en opstapper en collega’s van KNRM Veere en KNRM Hoek van Holland.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bij kilometerraai 977 trof de bemanning een mooi blauw jachtje met motorstoring aan. De koeling van de motor had het begeven en dan was doorvaren geen optie.

Direct werd een sleepverbinding gemaakt en het schip overgebracht naar de haven van Lage Zwaluwe waar reparatie van het koelingsprobleem kon worden gedaan.

De KBW 1910 ging weer retour station en lag een uurtje later weer uitrukgereed in haar boothuis.

De eigenaar van het jacht kon terugkijken op een hulpverlening door drie reddingstations met één boot.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij