Skip to main content

Drie maal er uit op een dag

Datum: zaterdag 18 april 2020 | Sectie: Dordrecht noord

De meldkamer in Rotterdam alarmeert de bemanning van de reddingboot Johanna Maria voor een afgedreven bootje in de Dordtse Kil. De Johanna Maria gaat op onderzoek uit en treft een tweetal bootjes aan die vreemde manoeuvres maken op de Kil, maar geen van deze bootjes geeft aan in de problemen te zijn. Onverrichterzake keert de Johanna Maria terug naar het KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid. 

 

Twintig minuten later wordt de bemanning van KNRM-reddingstation Dordrecht weer gealarmeerd. Nu om met de reddingboot Tjepke Ekkelboom assistentie te verlenen aan de brandweer. In de Sophiapolder is een natuurbrand ontstaan en de enige weg daar naar toe is over water. De eerste aanvalsploeg van de brandweer wordt door de Tjepke Ekkelboom overgezet naar het natuurgebied. De brand blijkt een kampvuur van een groep zeeverkenners te zijn. Het kampvuur blijkt iets groter dan de bedoeling was en van afstand ziet het er uit of er een stuk van het natuurgebied in brand staat. De hulpdiensten kunnen weer naar huis.

 

Nog niet terug van het assisteren van de brandweer wordt de Tjepke Ekkelboom door de meldkamer verzocht om de politie bij Kinderdijk te assisteren bij het bergen van een stoffelijk overschot. Ook de P17 van de Zeehavenpolitie is uit Rotterdam ter plaatse gegaan. In overleg blijft de Tjepke Ekkelboom stand-by tot er voldoende politie-eenheden zijn om de overledene te bergen.

De Tjepke Ekkelboom wordt bedankt voor de assistentie en kan retour station. Bijna zes uur na de eerste melding van deze dag kan de bemanning van KNRM-reddingstation Dordrecht naar huis. 

 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.