Skip to main content

De vakantiedrukte komt er aan!

Datum: zondag 09 juli 2017 | Sectie: Dordrecht noord

De week voor en het eerste weekend van de zomervakantie heeft voor de vrijwillige bemanningsleden van KNRM reddingstation Dordrecht meteen een beeld gegeven hoe het seizoen er uit kan gaan zien.

Door de week is het relatief rustig geweest voor het reddingstation.

Op maandag 3 juli rukt de reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM reddingstation Dordrecht-Noord uit voor een jacht met motorstoring op de Noord. Na het overzetten van een opstapper wordt een sleepverbinding gemaakt en het jacht de haven van Ridderkerk ingesleept.

De volgende dag wordt er alarm gegeven voor de Tjepke Ekkelboom in verband met een scheepsbrand in Gorinchem. De vrijwilligers verlaten hun werk en maken dat ze met spoed en brandpomp aan boord van de reddingboot komen. De brandweer van Gorinchem weet inmiddels de brand controleerbaar te maken en de inzet van de Tjepke Ekkelboom is niet meer nodig. Onverrichterzake keren de vrijwilligers van de Tjepke terug naar station en naar hun werk.

Een paar uur later, in het begin van de avond, kunnen de bemanningsleden weer naar de Tjepke Ekkelboom om op de Oude Maas hulp te verlenen aan een sloep met motorstoring. De sloep heeft kinderen aan boord en de bemanning gaat met enige spoed ter plaatse. De sloep wordt door de reddingboot de Nieuwe Haven binnengesleept.

Op zaterdag 8 juli rukt de KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht-Zuid uit voor een gestrand motorjacht op het Haringvliet ter hoogte van Den Bommel. Aanvarend blijkt ook bergingsschip Hellegat van BTS uit Dintelsas door het Kustwachtcentrum gealarmeerd te zijn. Deze is eerder ter plaatse en helpt het onfortuinlijke schip van de krib.

Op zondag 9 juli begint er enige zomerdrukte te komen. Tijdens de zondagmiddag-oefening van de KBW 1910 komt er alarm voor de reddingboot om weer naar de Haringvlietbrug te gaan. Daar ligt een zeiljacht waarvan de motor niets meer doet. Zonder deze voortstuwing wil de schipper van het zeiljacht niet verder. Hulp is gewenst. Na het assisteren van de zeiler wordt de KBW 1910 verzocht assistentie te verlenen aan de politie in verband met gedoe rond een zeiljacht en vier waterscooters. De waterscooters scheppen er plezier in het zeiljachtje nat te varen door telkens rakelings langs het bootje te varen en met hun zog alles onder water te zetten. De bemanning van de KBW 1910 kan ter plaatse de vier opvarenden van het zeilbootje geruststellen en neemt alle relevante gegevens op. Na contact met de landeenheid van de Politie kan de KBW 1910 terug naar het reddingstation.

Terwijl de KBW 1910 zich onledig houdt met de waterscooters en de zeiljachtjes wordt de Tjepke Ekkelboom van KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord gealarmeerd om assistentie te verlenen aan de Brandweer in Nieuw-Lekkerland. De brandweer heeft alles onder controle als de reddingboot arriveert.

Bijna gelijktijdig zijn de beide reddingboten weer terug in hun boothuizen en kunnen de bemanningen genieten van een rustige zondagavond.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.