Brand aan boord jacht op Oude Maas bij Rhoon

17 mei 2017
dordrecht

Op woensdagmiddag 17 mei 2017 onstond er een uitslaande brand aan boord van een jacht op de Oude Maas ter hoogte van het bouwdok Barendrecht. Samen met de Brandweerboot Zuid-Holland Zuid werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd om uit te varen.

Ter plaatse is een aanval van de brand gestart door patrouillevaartuig RWS71 van Rijkswaterstaat en de Brandweerboot Zuid-Holland Zuid.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De bemanning van reddingboot Johanna Maria ontfermde zich ondertussen over de vier opvarenden die een veilig heenkomen hadden gevonden aan boord van een passerend jacht.

De vier opvarenden zijn naar de jachthaven in Rhoon gebracht en werden daar opgevangen door de gereedstaande hulpdiensten aan de wal.

Het brandende jacht is langszij het brandweervaartuig gemanoeuvreerd en naar de kade in Barendrecht gevaren voor nablussing.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij