Skip to main content

Brand aan boord jacht op Oude Maas bij Rhoon

Datum: woensdag 17 mei 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op woensdagmiddag 17 mei 2017 onstond er een uitslaande brand aan boord van een jacht op de Oude Maas ter hoogte van het bouwdok Barendrecht. Samen met de Brandweerboot Zuid-Holland Zuid werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd om uit te varen.

Ter plaatse is een aanval van de brand gestart door patrouillevaartuig RWS71 van Rijkswaterstaat en de Brandweerboot Zuid-Holland Zuid.

De bemanning van reddingboot Johanna Maria ontfermde zich ondertussen over de vier opvarenden die een veilig heenkomen hadden gevonden aan boord van een passerend jacht.

De vier opvarenden zijn naar de jachthaven in Rhoon gebracht en werden daar opgevangen door de gereedstaande hulpdiensten aan de wal.

Het brandende jacht is langszij het brandweervaartuig gemanoeuvreerd en naar de kade in Barendrecht gevaren voor nablussing.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.