Boot op de dijk

Boot op de dijk

3 juli 2022
Dordrecht

De Kustwacht geeft alarm voor een bootje dat gestrand is op de dijk bij Numansdorp. De gealarmeerde vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht spoeden zich naar het boothuis en binnen een kwartier na alarmering vaart de KNRM reddingboot Johanna Maria uit.

Bij het jachtje in nood aangekomen ligt deze inderdaad zeer beroerd aan lager wal tegen de dijk te bonken. Direct wordt een opstapper overgezet en een sleepverbinding gemaakt. De 435 paardenkrachten van de reddingboot trekken het jachtje gemakkelijk naar dieper water. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na controle blijkt er geen lekkage te zijn. Wel heeft het schip schade aan de schroef en kan de reis niet zelfstandig vervolgen. De Johanna Maria sleept het scheepje naar de jachthaven van Numansdorp waar verdere reparatie uitgevoerd kan worden. 

De reddingboot Johanna Maria ligt aan het eind van de middag weer in haar boothuis te wachten op het volgende alarm. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij