Skip to main content

Boot gestrand in Gat van Binnennieuwesteek.

Datum: vrijdag 22 september 2023 | Sectie: Dordrecht noord

Komend van de werf in Streefkerk vaart een motorboot naar Alblasserdam. Een mooie route langs het Gat van de Binnennieuwesteek in de Brabantsche Biesbosch. Daar blijkt de navigatie-app geen rekening te houden met het getij in dit gebied en het bootje strandt jammerlijk.

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht wordt gealarmeerd en vaart uit naar het onfortuinlijke schip. De boot wordt door de Dordtse redders losgetrokken. Als altijd controleert de bemanning van de reddingboot de staat van het geredde schip. Daarbij blijkt dat er schade aan het roer is en de reddingboot sleept het bootje naar de haven van Lage Zwaluwe. Daar kan het bootje gerepareerd worden. Onder dankzegging van de geredde keert de reddingboot weer terug naar station. 

 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.