Skip to main content

Blokhut op de Maas

Datum: maandag 04 maart 2019 | Sectie: Dordrecht noord

Op maandag 4 maart gaat voor de achtste keer dit jaar de pager bij de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Dordrecht. Op de Bergsche Maas is een blokhutboot in nood.

Een kwartiertje na alarmering stuift de KBW 1910 naar de opgegeven positie richting Waalwijk. Het is onstuimig weer. De windkracht 6 jaagt het oppervlaktewater tegen de stroom in en dit zorgt voor golven van anderhalve meter hoog.

Ter plaatse gekomen ligt de blokhutboot in een onfortuinlijke positie aan lager wal. Het elektrisch aangedreven schip heeft in deze omstandigheden veel te weinig voortstuwingskracht om tegen wind en golven in te komen.

Aan boord van de blokhutboot bevindt zich een gezin van 5 personen en een hond. Geholpen door de opstappers van de KBW 1910 worden ze met de sleeptros verbonden aan de reddingboot en na enig sleurwerk van de tien jaar oude reddingboot komt de blokhutboot tegen wind en stroom in los van de wal.

De KBW 1910 brengt de blokhutboot naar veilige haven in Waalwijk waar het gezin, en vooral de hond, de redders hartelijk danken voor hun inzet en opgelucht hun vakantie kunnen voortzetten.

Tegen de westenwind in vaart de KBW 1910 weer terug naar het boothuis. Een mooie en vooral dankbare inzet.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.