Blokhut op de Maas

4 maart 2019
Dordrecht

Op maandag 4 maart gaat voor de achtste keer dit jaar de pager bij de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Dordrecht. Op de Bergsche Maas is een blokhutboot in nood.

Een kwartiertje na alarmering stuift de KBW 1910 naar de opgegeven positie richting Waalwijk. Het is onstuimig weer. De windkracht 6 jaagt het oppervlaktewater tegen de stroom in en dit zorgt voor golven van anderhalve meter hoog.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ter plaatse gekomen ligt de blokhutboot in een onfortuinlijke positie aan lager wal. Het elektrisch aangedreven schip heeft in deze omstandigheden veel te weinig voortstuwingskracht om tegen wind en golven in te komen.

Aan boord van de blokhutboot bevindt zich een gezin van 5 personen en een hond. Geholpen door de opstappers van de KBW 1910 worden ze met de sleeptros verbonden aan de reddingboot en na enig sleurwerk van de tien jaar oude reddingboot komt de blokhutboot tegen wind en stroom in los van de wal.

De KBW 1910 brengt de blokhutboot naar veilige haven in Waalwijk waar het gezin, en vooral de hond, de redders hartelijk danken voor hun inzet en opgelucht hun vakantie kunnen voortzetten.

Tegen de westenwind in vaart de KBW 1910 weer terug naar het boothuis. Een mooie en vooral dankbare inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij