Binnenvaartschip maakt water bij Werkendam

5 februari 2019
Dordrecht

Rond 19:00 uur werden de Dordtse redders gealarmeerd voor hulp aan een binnenvaartschip op de Nieuwe Merwede ter hoogte van Werkendam.

Tijdens de vaart werd er aan boord van een binnenvaarschip een lekkage ontdekt in het vooronder van het schip. Het binnenvaarschip meerde snel af aan de autosteiger bij Werkendam.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De pompen van de brandweer en reddingboot Tjepke Ekkelboom werden in het vooronder geplaats.

Gezamenlijk met Rijkswaterstaat werd een inspectie van de boeg van het schip uitgevoerd. In het kluisgat van het anker werd een scheurtje aangetroffen boven de waterlijn. Tijdens het varen was hierdoor water naar binnengekomen.

Na een goed uur pompen was het vooronder weer zo goed als droog. Het schip is verhaald naar de Beatrixhaven in Werkendam waar een reparatie zal volgen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij