Skip to main content

Binnenvaartschip maakt water bij Werkendam

Datum: dinsdag 05 februari 2019 | Sectie: Dordrecht noord

Rond 19:00 uur werden de Dordtse redders gealarmeerd voor hulp aan een binnenvaartschip op de Nieuwe Merwede ter hoogte van Werkendam.

Tijdens de vaart werd er aan boord van een binnenvaarschip een lekkage ontdekt in het vooronder van het schip. Het binnenvaarschip meerde snel af aan de autosteiger bij Werkendam.

De pompen van de brandweer en reddingboot Tjepke Ekkelboom werden in het vooronder geplaats.

Gezamenlijk met Rijkswaterstaat werd een inspectie van de boeg van het schip uitgevoerd. In het kluisgat van het anker werd een scheurtje aangetroffen boven de waterlijn. Tijdens het varen was hierdoor water naar binnengekomen.

Na een goed uur pompen was het vooronder weer zo goed als droog. Het schip is verhaald naar de Beatrixhaven in Werkendam waar een reparatie zal volgen.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.