Skip to main content

Bewusteloos bij Hank

Datum: zaterdag 04 april 2020 | Sectie: Dordrecht noord

De reddingboot Johanna Maria ligt op KNRM-reddingstation Dordrecht Zuid omdat de KBW 1910 haar groot onderhoud krijgt in Maassluis.

Op 4 april vaart de Johanna Maria voor het eerst uit in de Dordtse wateren. Bij Hank is een bemanningslid van een motorboot aan dek ten val gekomen en buiten westen geraakt. De situatie ziet er ernstig uit en naast de reddingboot Johanna Maria zijn ook de traumahelikopter en de brandweerboot van Drimmelen, met aan boord een ambulancebemanning, onderweg naar de plaats incident. Ook de boswachter van de Biesbosch komt ter plaatse en biedt hulp. De bewusteloze man komt inmiddels weer bij. 

Door de boswachter wordt het personeel van de traumahelikopter aan boord van de motorboot gebracht. Na aankomst van de brandweerboot en de reddingboot wordt besloten dat het slachtoffer met de brandweerboot naar Drimmelen wordt overgebracht. 

Na het opnemen van gegevens keert de Johanna Maria weer terug naar haar station.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.