Bewusteloos bij Hank

Bewusteloos bij Hank

4 april 2020
Dordrecht

De reddingboot Johanna Maria ligt op KNRM-reddingstation Dordrecht Zuid omdat de KBW 1910 haar groot onderhoud krijgt in Maassluis.

Op 4 april vaart de Johanna Maria voor het eerst uit in de Dordtse wateren. Bij Hank is een bemanningslid van een motorboot aan dek ten val gekomen en buiten westen geraakt. De situatie ziet er ernstig uit en naast de reddingboot Johanna Maria zijn ook de traumahelikopter en de brandweerboot van Drimmelen, met aan boord een ambulancebemanning, onderweg naar de plaats incident. Ook de boswachter van de Biesbosch komt ter plaatse en biedt hulp. De bewusteloze man komt inmiddels weer bij. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Door de boswachter wordt het personeel van de traumahelikopter aan boord van de motorboot gebracht. Na aankomst van de brandweerboot en de reddingboot wordt besloten dat het slachtoffer met de brandweerboot naar Drimmelen wordt overgebracht. 

Na het opnemen van gegevens keert de Johanna Maria weer terug naar haar station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij