Skip to main content

Auto te water

Datum: dinsdag 16 februari 2021 | Sectie: Dordrecht noord

Op dinsdag 16 februari 2021 wordt de vrijwillige bemanning van de KNRM reddingboot Tjepke Ekkelboom gealarmeerd. Bij Zwijndrecht is een auto in het water van de Oude Maas geraakt. 

Direct gaat de reddingboot ter plaatse. De brandweer is met twee duikploegen aanwezig. Op het water zijn ook de brandweerboot 18-6511, de RWS 71, RWS 16 en de RPA 1. Aan de wal zijn brandweer, ambulancedienst en politie betrokken bij de zoekactie. Ook de traumahelikopter is naar de plaats van het incident gekomen. 

De Tjepke Ekkelboom fungeert als veiligheidsschip voor de brandweerduikers die op zoek gaan naar de al gezonken auto. De bemanning van de RWS 71 ziet een oliespoor in het water en leidt de duikers in de richting van het ongeval. 

De brandweerduikers hebben het zwaar. Het water is drie graden en ondanks hun goede duikpakken is dat na een tijdje toch koud. Bovendien stroomt de rivier zeer hard en ze hebben moeite om niet meegesleurd te worden door het water. De duikers moeten zich aan de basaltblokken van de beschoeiing vast houden. 

De auto wordt ondanks de vele pogingen van de duikers niet gevonden en na het verstrijken van het gouden uur wordt er door de OvD-B afgeschaald van reddingsoperatie naar bergingsoperatie. 

De reddingboot Tjepke Ekkelboom komt anderhalf uur na alarmering retour station. 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.