Aanvaring met binnenvaartschip en motorpech nekken watersporters

10 juli 2016
dordrecht

Op zondagmiddag werden de vrijwilligers twee keer ingezet voor watersporters met motorpech op de Amer en Bergsche Maas. Een speedboot werd door de Midnight Express van Sportbotenforum Ron naar de wal geduwd. De 2e speedboot had minder geluk, deze werd geraakt door een binnenvaartschip. De vier opvarenden raakten te water.

Rond 15:50 uur werd er door Ron van het Sportbotenforum, een van de reders van het reddingstation, contact opgenomen met de schipper van dienst. Met de Midnight Express had hij zojuist een jacht dat stil was gevallen uit de vaargeul geduwd. Hier werd een overvaring door een duwstel ter nauwer nood voorkomen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Midnight Express bleef langszij het jacht liggen in de monding van het Gat van de Binnennieuwsteek. Reddingboot KBW 1910 heeft daar het jacht overgenomen en naar de haven van Lage Zwaluwe gebracht.

Aanvaring
In de haven van Lage Zwaluwe werden de vrijwilligers aan boord van de KBW 1910 door de 112 Alarmcentrale(GMC) om met spoed naar de Keizersveersebrug te gaan in verband met een aanvaring. Een binnenvaartschip had een speedboot met motorpech geraakt. De vier opvarenden van de speedboot waren te water geraakt.

Eenmaal ter plaatse bleek dat de vier opvarenden van de speedboot uit het water waren gehaald door een passerend jacht die het speedbootje en zijn bemanning naar de keersluis op het Oude Maasje bracht.

Aangezien een van de opvarenden onder water was geweest werd er door de vrijwilligers van de KNRM een ambulance opgeroepen ter controle van de te water geraakte personen.

Nadat de situatie stabiel was en de RWS851 en P139 ter plaatse waren om het incident te onderzoeken werden de vrijwilligers van de KBW 1910 hartelijk bedankt voor hun inzet.

De vier jongens van het speedbootje hebben ontzettend veel geluk gehad. Het had heel anders kunnen aflopen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij