Aanvaring

Aanvaring

23 juni 2022
Dordrecht

Op de Nieuwe Merwede komen twee binnenvaarders met elkaar in aanvaring. Beide schepen hebben schade aan de voorpiek en water stroomt binnen. Gelukkig houden de dubbele schotten in de schepen het en is er geen gevaar tot zinken. Wel is de schade groot.

De reddingboot Johanna Maria en de blusboot Zuid Holland Zuid van de regionale brandweer maken dat ze zo snel mogelijk bij de beschadigde schepen zijn. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Ter plaatse ontfermen de blusboot en de reddingboot zich elk over een schip. De Johanna Maria helpt de binnenvaarder om de haven van Werkendam binnen te varen. De bemanning van de binnenvaarder is gelukkig slechts geschrokken. Er zijn geen gewonden. 

De brandweerboot begeleidt het andere schip naar de haven van Moerdijk. Ook hier gelukkig alleen maar schade aan de voorpiek. 

De afhandeling van de aanvaring wordt overgenomen door de Politie te Water en de Inspectie Leefomgeving en Transport. 

Ruim drie uur na alarmering ligt de Johanna Maria weer uitrukgereed in haar boothuis. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij