Aan de grond in het Noordergat

26 mei 2019
Dordrecht

Op zondagmiddag 26 mei worden de vrijwilligers van de KNRM-reddingboot KBW 1910 gealarmeerd voor een aan de grond gelopen motorboot in de Brabantse Biesbosch.

De vrijwilligers spoeden zich naar het reddingstation. De dienstdoende schipper schrikt hevig als hij aanrijdend een auto gekanteld ziet op de A16. Het betreft echter geen bemanningslid en er is hulp genoeg aanwezig. De opstappers en de schipper kunnen hun weg naar het reddingstation vervolgen en even later vaart de KBW 1910 uit naar de opgegeven positie.

Aangekomen in het Noordergat van de Vissen blijkt een motorboot van dertien meter lang vastgelopen te zijn op de slikplaat in het gat.

De KBW 1910 zet zijn 435 paardenkrachten in en na een half uurtje stevig trekken op afwisselen korte en lange lijn komt de motorboot los van de plaat. Na controle op mankementen of lekkage blijkt de boot helemaal intact te zijn. De schipper van de motorboot schenkt het station een mooi bedrag en wordt donateur van de KNRM .De KBW 1910 keert terug naar station waar ze in het begin van de avond weer klaar ligt voor een volgende uitruk.