Skip to main content

Motorjacht in brand nabij Terneuzen

Datum: vrijdag 20 april 2018 | Sectie: Breskens

De reddingboten van Breskens en Hansweert zijn vrijdagmorgen uitgerukt voor een brandend motorjacht. De opvarenden werden in veiligheid gebracht en er werd ondersteuning gegeven aan de brandweer.

Iets voor half elf gaan de piepers af van de reddingbootbemanningen uit Breskens en Hansweert. In vaarwater Zuid-Everingen op de Westerschelde is er brand ontstaan op een motorjacht.

Beide reddingboten spoeden zich richting Terneuzen. Ook Rijkswaterstaat patrouillevaartuig RWS 78 en de Multraship Rescue 2 gaan ter plaatse.

Wanneer de hulpdiensten ter plaatse komen blijkt het jacht droog op de zandplaat te liggen. De twee opvarenden staan veilig op afstand van het brandend motorjacht.

Twee opstappers van reddingboot Zeemanshoop worden op de plaat afgezet om met de opvarenden te praten. Besloten wordt om de personen van de plaat te evacueren. De reddingboot haalt de mensen van de zandbank af en zet ze vervolgens af op de RWS 78.

Reddingboot Jan van Engelenburg vaart terug naar Hansweer om daar de speciale maritieme brandweereenheid, MIRG, op te halen. Zij zullen ter plaatse de brand gaan bestrijden.

Rijkswaterstaat blijft ter plaatse voor coördinatie. Bergingsbedrijf Multraship zal later het jacht bergen.

Reddingboot Zeemanshoop gaat retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 10:28 uur
Wind: West 3 Bft.
Zicht: Goed (6 NM)

Zie ook het reddingrapport van KNRM Hansweert: Brand op motorjacht Westerschelde

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.