Motorjacht in brand nabij Terneuzen

20 april 2018

De reddingboten van Breskens en Hansweert zijn vrijdagmorgen uitgerukt voor een brandend motorjacht. De opvarenden werden in veiligheid gebracht en er werd ondersteuning gegeven aan de brandweer.

Iets voor half elf gaan de piepers af van de reddingbootbemanningen uit Breskens en Hansweert. In vaarwater Zuid-Everingen op de Westerschelde is er brand ontstaan op een motorjacht.

Beide reddingboten spoeden zich richting Terneuzen. Ook Rijkswaterstaat patrouillevaartuig RWS 78 en de Multraship Rescue 2 gaan ter plaatse.

Wanneer de hulpdiensten ter plaatse komen blijkt het jacht droog op de zandplaat te liggen. De twee opvarenden staan veilig op afstand van het brandend motorjacht.

Twee opstappers van reddingboot Zeemanshoop worden op de plaat afgezet om met de opvarenden te praten. Besloten wordt om de personen van de plaat te evacueren. De reddingboot haalt de mensen van de zandbank af en zet ze vervolgens af op de RWS 78.

Reddingboot Jan van Engelenburg vaart terug naar Hansweer om daar de speciale maritieme brandweereenheid, MIRG, op te halen. Zij zullen ter plaatse de brand gaan bestrijden.

Rijkswaterstaat blijft ter plaatse voor coördinatie. Bergingsbedrijf Multraship zal later het jacht bergen.

Reddingboot Zeemanshoop gaat retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 10:28 uur
Wind: West 3 Bft.
Zicht: Goed (6 NM)

Zie ook het reddingrapport van KNRM Hansweert: Brand op motorjacht Westerschelde