Skip to main content

Zeiljacht loopt vast op Spijkerplaat

Datum: zaterdag 21 april 2018 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is zaterdagmiddag een vastgelopen zeiljacht te hulp geschoten. Het jacht werd voorzichtig losgetrokken en kon daarna haar reis vervolgen.

De Breskense reddingbootbemanning is bezig met hun zaterdagmiddagoefening in ankergebied Wielingen-Noord, wanneer een zeiljacht aan de verkeerscentrale meldt dat ze vastgelopen is nabij de Drempel van Borssele.

De redders breken hun oefening af en reddingboot Zeemanshoop zet koers naar het zeiljacht. Eenmaal ter plaatse blijkt dat het jacht vast ligt op de Spijkerplaat. De drie zeilers, onderweg van Antwerpen naar Breskens, hebben bij de oversteek van de drempel waarschijnlijk een iets te noordelijke koers aangehouden.

Wanneer de opstapper van de reddingboot een sleepverbinding heeft gemaakt, wordt het jacht voorzichtig van de plaat getrokken. Eenmaal los wordt er gekeken of het jacht als gevolg van de stranding water maakt. Dit blijkt niet zo te zijn. Alles is in orde.

Het jacht kan veilig haar tocht naar Breskens vervolgen. De reddingbootbemanning zet ook koers naar het westen en hervat de oefening.

Tijdstip alarm: 13:42 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed (6 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.