Zeiljacht loopt vast op Spijkerplaat

21 april 2018
breskens

Reddingboot Zeemanshoop is zaterdagmiddag een vastgelopen zeiljacht te hulp geschoten. Het jacht werd voorzichtig losgetrokken en kon daarna haar reis vervolgen.

De Breskense reddingbootbemanning is bezig met hun zaterdagmiddagoefening in ankergebied Wielingen-Noord, wanneer een zeiljacht aan de verkeerscentrale meldt dat ze vastgelopen is nabij de Drempel van Borssele.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De redders breken hun oefening af en reddingboot Zeemanshoop zet koers naar het zeiljacht. Eenmaal ter plaatse blijkt dat het jacht vast ligt op de Spijkerplaat. De drie zeilers, onderweg van Antwerpen naar Breskens, hebben bij de oversteek van de drempel waarschijnlijk een iets te noordelijke koers aangehouden.

Wanneer de opstapper van de reddingboot een sleepverbinding heeft gemaakt, wordt het jacht voorzichtig van de plaat getrokken. Eenmaal los wordt er gekeken of het jacht als gevolg van de stranding water maakt. Dit blijkt niet zo te zijn. Alles is in orde.

Het jacht kan veilig haar tocht naar Breskens vervolgen. De reddingbootbemanning zet ook koers naar het westen en hervat de oefening.

Tijdstip alarm: 13:42 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed (6 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij