Hulp nodig na elektrisch probleem

22 april 2018
breskens

De bemanning van een zeiljacht kreeg zondagmiddag door elektrische problemen de motor niet gestart. De reddingboot van Breskens voer uit om het jacht veilig in de haven te krijgen.

Vier zeilers hebben deze zondag uitgekozen om vanuit Breskens een mooie zeiltocht in de monding van de Westerschelde te maken. Wanneer ze terug onderweg zijn naar de haven, willen ze de motor bij zetten. Er blijkt ergens iets niet goed te zijn met de stroomvoorziening, want het lukt niet om de motor op gang te krijgen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op alleen de zeilen de haven van Breskens binnen te lopen vinden ze te riskant. Ze roepen daarom hulp in.

Reddingboot Zeemanshoop vaart vanaf Breskens het zeiljacht tegemoet. Eenmaal ter plaatse blijkt dat het zeiljacht nog maar twee knopen vaart. In overleg wordt besloten dat het jacht de zeilen strijkt, zodat de reddingbootbemanning een sleepverbinding kan maken.

Als de overgezette opstapper de sleepverbinding gereed heeft, wordt koers gezet richting Breskens. In de haven wordt het zeiljacht langszij genomen en even later veilig afgemeerd in de jachthaven.

De zeer dankbare zeilers beloven om donateur van de KNRM te worden.

Tijdstip alarm: 16:22 uur
Wind: West 4 Bft.
Zicht: Goed (8 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij