Zomerligplaats blijkt net te ver

15 april 2018
breskens

De reddingboot van Breskens is zondagavond uitgevaren voor een Belgische zeilboot met motorproblemen. De zeilboot is op sleeptouw genomen en afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Twee Belgische zeilers willen hun zeilboot zondag overvaren van de thuishaven Langerbrugge naar de zomerligplaats in Breskens. De gehele reis gaat voorspoedig, maar nabij Nummer Eén slaat het noodlot toe. Ze krijgen problemen met de brandstoftoevoer naar de motor en krijgen het niet verholpen. Daarop besluiten ze hulp in te roepen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Breskense reddingbootbemanning wordt gealarmeerd. Tevens gaat patrouillevaartuig RWS 78 ter plaatse. Terwijl reddingboot Zeemanshoop uitvaart, weet de RWS 78 te voorkomen dat het jacht vast komt te zitten in de slikken tegen de zeedijk.

Als de reddingboot ter plaatse komt, wordt een opstapper overgezet om een sleepverbinding te maken. Het zeiljacht wordt naar Breskens gesleept, waar het even later veilig afgemeerd wordt in de jachthaven.

De Belgische eigenaar is zeer dankbaar voor de geboden hulp en belooft dan ook om donateur van de KNRM te worden.

Tijdstip alarm: 17:54 uur
Wind: Noord 1 Bft.
Zicht: Goed (8 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij