Motorstoring voor het Vlissingse Nollebos

14 april 2018
breskens

Zaterdagavond kreeg een kleine motorboot te kampen met motorstoring ter hoogte van het Nollebos. Reddingboot Zeemanshoop voer uit en kon de boot veilig naar Vlissingen brengen.

Twee mannen zijn op de zaterdagavond met hun motorboot terug onderweg naar de thuishaven Vlissingen. Ter hoogte van boei OG-24 krijgen ze motorstoring en is de buitenboordmotor niet meer op gang te krijgen. Noodgedwongen roepen ze hulp in.

De Nederlandse Kustwacht alarmeert de reddingboot van Breskens, welke zo’n 10 minuten later onderweg is naar de motorboot die net ten noorden van de Galgeput voor anker ligt.

Eenmaal ter plaatse wordt een opstapper over gezet om onze sleepverbinding in het traileroog te bevestigen. Wanneer het anker gelicht is, nemen we de motorboot op sleeptouw richting Vlissingen. Dit onder begeleiding van politie-rib P179.

In de Buitenhaven van Vlissingen worden de gegevens opgenomen. De dankbare eigenaar van de motorboot belooft donateur van de KNRM te worden.

De motorboot wordt vervolgens langszij genomen door de P179. De politie zal de onfortuinlijke mannen meenemen door de sluis naar de binnenhaven van Vlissingen. Reddingboot Zeemanshoop gaat retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 18:54 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft
Zicht: Goed (6 NM)