Nieuwjaarsreceptie Station Ameland

17 januari 2015

Afgelopen zaterdagavond vond, in Strandpaviljoen De Buren van Nes, tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie de uitreiking plaats van de vrijwilligers medailles.

Voorzitter van de plaatselijke commissie Albert de Hoop heeft aan een 2-tal bemanningsleden van de Amelander reddingboot Anna Margaretha een vrijwilligers oorkonde uitgereikt. Pieter Mosterman en Paul Veenstra hebben een oorkonde gekregen voor hun 10-jarige inzet.
Op stations Nes kwam 1 redder in aanmerking voor een medaille. Mark Mölenberg, schipper van de Maria Hofker, kreeg uit handen van de voorzitter een vrijwilligers oorkonde voor zijn inzet van de afgelopen 10 jaar.

Tevens werd er dezelfde avond afscheid genomen van Jan Hoekstra, na een periode van ruim 14 jaar als machinist op de Anna Margaretha. Jan en zijn vrouw Joukje zijn reeds in 2014 verhuisd naar hun nieuwe woning in Sneek.

Riemer Moleman, van het hoofdkantoor in IJmuiden was die avond speciaal met zijn vrouw naar Ameland gekomen om Jan en Joukje in het zonnetje te zetten. Beide kregen diverse cadeau `s waaronder de traditionele KNRM stropdas, lepeltjes en een schitterend boek geschreven door Willem Wilstra. Tevens kregen ze een mooi gegraveerde afbeelding op RVS plaat van de reddingboot Anna Margaretha.

Theo Nobel, beroepsschipper van de Anna Margaretha, was afgelopen november 12.5 jaar in vaste dienst van de KNRM. Theo is reeds 29 jaar verbonden aan de KNRM, de eerste 16 jaar als vrijwillig bemanningslid. Eerder werd er in IJmuiden al stilgestaan bij deze mijlpaal, ook de plaatselijke commissie van Ameland wilde hier afgelopen zaterdagavond aandacht aan besteden middels het overhandigen van een op canvas gespannen afbeelding van de reddingboot Anna Margaretha.

Tijdens de uitreiking werd er, door de secretaris/penningmeester van Ameland Cor de Jong, stilgestaan bij de belangrijke rol van de partners. Het is voor een redder van groot belang dat het thuisfront hem of haar steunt als vrijwilliger van de KNRM.

De partners van bovengenoemde redders kregen uit handen van Albert de Hoop een mand met diverse Amelander producten en werden zodoende bedankt voor hun onmisbare bijdrage aan de KNRM.