Skip to main content

De zee is mooi,
maar ook
onvoorspelbaar

Daarom is de KNRM er voor alle Waddenfans.
Ook voor jou.

Elk jaar kiezen meer dan een miljoen mensen voor een vakantie op de prachtige Waddeneilanden, aangetrokken door het strand, de zee, het Wad en de rust. Het unieke eilandgevoel is onvergetelijk. Maar wat gebeurt er als er iets misgaat? Wie redt je uit de zee, of vervoert je van het strand of uit de duinen naar de ambulance of zelfs naar de wal?

Op de Waddeneilanden is de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) altijd dichtbij en relevant voor iedereen, ook voor jou. 

Help mee en doneer

Onze lifeguards, reddingboten, kusthulpverleningsvoertuigen en vrijwillige bemanningen staan klaar om hulp te bieden in noodsituaties, zodat jij zorgeloos kunt genieten van je verblijf op de Waddeneilanden. 

De KNRM opereert al 200 jaar zonder steun van de overheid. Jouw steun is cruciaal!

Bezoek een reddingstation

Kom jij langs op een van onze open avonden op een reddingstation? Of wil jij meer weten over de wandel/fiets routes? ANWB heeft op elk Waddeneiland een speciale KNRM route langs historische hoogtepunten en reddingsverhalen. Je kunt zelfs op sommige eilanden een KNRM expositie bezoeken in het museum. Lees snel verder op jouw vakantie eiland!

Lees het Waddenmagazine

KNRM Lifeguards bewaken de Friese Waddenstranden

In de drukke zomermaanden bewaken de KNRM Lifeguards de stranden van de Friese Waddeneilanden en zorgen ervoor dat de badgasten veilig kunnen zwemmen in een afgebakend gebied. 

Een KNRM Lifeguard moet over de juiste vaardigheden beschikken om het werk goed te kunnen doen. Hiervoor volgen zij de beach lifeguard-opleiding. Deze basisopleiding is een zesdaagse training met 40 opleidingsuren en wordt gegeven op Vlieland.