Nieuwe KNRM single Wat als de storm komt

Stef Bos en FLEUR lanceren nieuwe single - Wat Als De Storm Komt

12 januari 2024
Persbericht

Ter ere van het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM), lanceren de Nederlandse artiesten Stef Bos en FLEUR de single 'Wat Als De Storm Komt'. Dit lied is een ode aan de moedige redders die zich dagelijks inzetten voor de veiligheid op en rond het Nederlandse water.

'Wat Als De Storm Komt' is een indrukwekkend lied dat het gevaarlijke werk van de KNRM-medewerkers en -vrijwilligers belicht. De productie van deze pakkende single ligt in handen van de bekende producers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Een bijbehorende videoclip, die het heroïsche werk van de KNRM toont, is te vinden op YouTube

Wat als de storm komt door Stef Bos en FLEUR

Luister ‘Wat als de storm komt’ nu ook op jouw eigen favoriete streaming platform

Stef Bos; "Niets is mooier dan een song te schrijven over mensen die in stilte hun handen uit de mouwen steken." FLEUR weet als schoondochter van een kapitein hoe belangrijk de rol van de KNRM is en voegt toe: "Wat een super grote eer. Als je als artiest gevraagd wordt om een nummer te maken als eerbetoon voor al die redders, die met gevaar voor eigen leven de zee op gaan, is dat het minste wat wij terug kunnen doen. Samenwerken met Stef voor dit 200-jarige jubileum is het bijzonderste avontuur uit mijn carrière tot nu toe. Hij weet als geen ander hoe je een verhaal muzikaal kunt vertellen en ik vind dat de combinatie van onze stemmen waanzinnig uitpakt op deze single."

De KNRM is ongelofelijk trots op het feit dat deze Nederlandse artiesten het verhaal van de bemanning van de reddingboten vertellen. Directeur Jacob Tas; “Het geeft Nederland een uniek kijkje achter de schermen van onze bescheiden organisatie. Meer dan 2500 keer per jaar doen wij ons werk in stilte en nu staat de spotlight dankzij Stef Bos en FLEUR even op wat wij doen voor Nederland” 

Benieuwd hoe deze videoclip tot stand is gekomen?

Bekijk hier de 'Behind the scenes' van de videoclip 'Wat als de storm komt' 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij