Skip to main content

KNRM op tv in programma Ambassadeur voor 1 dag

Datum: vrijdag 22 december 2023 | Sectie: Nieuws

De KNRM staat op zaterdag 30 en zondag 31 december centraal in het televisieprogramma Ambassadeur voor 1 dag. De uitzending is zaterdag om 17.30 uur en zondag om 13:00 te zien op RTL4.

In ambassadeur voor 1 dag neemt een bekende Nederlander voor één dag de rol van ambassadeur voor een stichting op zich. Arts en intensivist Diederik Gommers loopt een dagje mee met de redders van de KNRM. Op station Marken gaat hij mee op oefening en ontdekt hij hoe onvoorspelbaar het werk van de vrijwilligers is. Zelfs op rustige dagen kan het plotseling misgaan op het water en moet de reddingboot met spoed uitvaren.

Hoe belangrijk het werk van de KNRM-vrijwilligers is, wordt Gommers al snel duidelijk. Zeker als de spannende reddingsactie van de jonge kitesurfers Gijs en Iggy ter sprake komt. Op een koude winterdag raakte het tweetal in problemen toen het weer plotseling omsloeg. Iggy raakte hopeloos verstrikt in de touwen van zijn kite en schoot in paniek. Gijs, die probeerde te helpen, komt hierdoor zelf in nood. Onderkoeling en verdrinking lagen op de loer.

Gommers gaat in gesprek met de jongens en praat met de redders die bij de hulpactie betrokken waren. Hoe hebben zij dit hachelijke avontuur beleefd? En wat beweegt hen om hun eigen leven te wagen om dat van anderen te redden? Je ziet het allemaal in Ambassadeur op 1 op 30 en 31 december. Een op-en-top KNRM-uitzending die je niet wilt missen!

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.