Skip to main content

Rennen en fietsen voor de KNRM

Datum: zaterdag 09 december 2023 | Sectie: Nieuws

130 km afzien voor de redders van de KNRM

Op zaterdag 9 december gaat de veertiende editie van de KNRM West Coast Challenge van start, een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om geld op te halen voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Er gaan zaterdag in totaal 80 deelnemers van start.

De West Coast Challenge is een eendaags run-bike-run evenement. De totale afstand bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand. Naast de hele West Coast Challenge van 130 kilometer voor duo's, is er ook een halve Challenge voor duo’s en een categorie solo lopers die dan 62 kilometer over het strand afleggen van Velsen-Noord naar Den Helder!

Rekening houden met de windrichting
De wind is zaterdag aan de kust krachtig, windkracht 6-7, maar wel gunstig namelijk uit zuidelijke richting. De hele Challenge start zaterdag om 04.30 uur bij het boothuis van de KNRM in Hoek van Holland en de halve Challenge start om 11.00 uur bij Restaurant Sea You in Velsen-Noord. De finish is bij KNRM Den Helder aan de Bevesierweg in Den Helder. Om 20.00 uur moeten alle deelnemers binnen zijn.

Geld ophalen voor de KNRM
De West Coast Challenge is niet alleen een sportieve belevenis, maar ook een unieke manier om het werk van de KNRM - levens redden op het water - financieel te ondersteunen. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via https://www.samenvoorknrm.nl/project/west-coast-challange

Overvaren
Het Noordzeekanaal maakt dat de deelnemers aan de hele Challenge door reddingboten van de KNRM IJmuiden en KNRM Wijk aan Zee worden overgezet. De ondersteuning op de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM-redidngstations.

Live volgen
Door de GPS-transponders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via de KNRM Helpt-app te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.