Vermist en op krib beland

13 november 2016
dordrecht

Op de terugweg van een vistocht keeg een visser problemen met de aandrijving aan einde van de avond. Hij had zijn vriendin geinformeerd dat het wat later zou worden. Rond 01:30 begon ze zich toch ernstige zorgen te maken en alarmeerde ze de hulpdiensten.

Rijkswaterstaat start direct na alarm met zoeken met patrouillevaartuig RWS71 en vraagt de asstistentie van reddingboot KBW 1910 in de voor hun onbegaanbare delen van de Biesbosch te zoeken.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na kort overleg gaan de vrijwilligers van de KNRM via de Amer en Spijkerboor naar de Aakvlaai.

Net voordat de reddingboot het Spijkerboor in zou varen ziet de bemanning een bootje tegen de krib liggen tussen de Amercentrale en Drimmelen. Het blijkt de vermiste visser te zijn.

Via Verkeerspost Dordrecht van Rijkswaterstaat wordt de heuglijke mededeling aan zijjn bezorgde vrouw gedaan. Het bootje werd naar de jachthaven van Drimmelen gesleept. Daar werd het stel weer met elkaar herenigd.

Gezien het tijdstip was iedereen blij met dit snelle resultaat.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij