Rustige zonnige dag met een brandje

28 mei 2017
dordrecht

Na de drukte van de zaterdag was de zondag een rustige dag. Slechts twee meldingen waarvoor de bemanning van de reddingboot KBW 1910 maar eenmaal van huis geroepen werd.

De eerste melding betrof een schip op drift op de Nieuwe Merwede. Toen de bemanning in het boothuis verzamelde kwam de melding dat het probleem bij het driftende bootje opgelost was.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De bemanning wilde onverrichterzake weer huiswaarts keren toen er een volgend alarm werd gegeven. Op de Bergse Maas stond een schip in brand. Onmiddellijk werd met de KBW 1910 uitgevaren. Ook de brandweerboot van Drimmelen voer uit. De brandweerboot arriveerde als eerste bij het schip. Omstanders en de schipper hadden de brand al bedwongen en de brandweerboot nam het schip op sleeptouw. De KBW 1910 assisteerde de brandweercollega’s bij het afmeren van het scheepje.

Hierna konden de Dordtse redders weer huiswaarts.

Een mooie tocht bij prachtig weer.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij