Skip to main content

Rustige zonnige dag met een brandje

Datum: zondag 28 mei 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Na de drukte van de zaterdag was de zondag een rustige dag. Slechts twee meldingen waarvoor de bemanning van de reddingboot KBW 1910 maar eenmaal van huis geroepen werd.

De eerste melding betrof een schip op drift op de Nieuwe Merwede. Toen de bemanning in het boothuis verzamelde kwam de melding dat het probleem bij het driftende bootje opgelost was.

De bemanning wilde onverrichterzake weer huiswaarts keren toen er een volgend alarm werd gegeven. Op de Bergse Maas stond een schip in brand. Onmiddellijk werd met de KBW 1910 uitgevaren. Ook de brandweerboot van Drimmelen voer uit. De brandweerboot arriveerde als eerste bij het schip. Omstanders en de schipper hadden de brand al bedwongen en de brandweerboot nam het schip op sleeptouw. De KBW 1910 assisteerde de brandweercollega’s bij het afmeren van het scheepje.

Hierna konden de Dordtse redders weer huiswaarts.

Een mooie tocht bij prachtig weer.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.