Overledene in de Biesbosch

21 augustus 2019
Dordrecht

De meldkamer verzoekt de vrijwillige bemanning van de reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht om de politie te assisteren bij een situatie in de Biesbosch. Ook de brandweerboot van Drimmelen is aanvarend met ambulancepersoneel.

Ter plaatse wordt een afgemeerd jachtje aangetroffen met aan boord twee mannen. Een van de mannen blijkt al langere tijd overleden te zijn. De andere man is in goede gezondheid. De politie neemt hem mee en verzoekt de KBW 1910 de schouwarts op te halen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De schouwarts constateert de dood en daarna neemt de KBW 1910 het stoffelijk overschot aan boord en brengt het naar de wal waar de uitvaartondernemer en de politie het lichaam overnemen.

Later blijkt de man een natuurlijke dood gestorven te zijn.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij