Skip to main content

Mooie samenwerking op drukke eerste augustusdag

Datum: zaterdag 01 augustus 2020 | Sectie: Dordrecht noord

Uit ervaring weten de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht dat de weekenden in de zomerperiode gerant staan voor veel hulpverleningen. Daarom is op deze eerste dag van de maand augustus de bemanning van de KBW 1910 op KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid aanwezig. En dat is geen overbodige luxe. 

Na een rustige ochtend met wat onderhoud aan boothuis en reddingboot wordt de bemanning in de middag opgeroepen om hulp te bieden aan een gestrand jacht in het Noordergat van de Vissen in de Brabantsche Biesbosch. 

Het is nog even opkomend tij, dus de KBW 1910 gaat snel ter plaatse om het jacht los te slepen. 

Terwijl het jacht dankzij de 435 paardenkrachten van de KBW 1910 loskomt van de slikplaat komt een volgend alarm binnen. 

Het Kustwachtcentrum vraagt de KBW 1910 met spoed naar een zinkend jacht bij boei HD 1 te gaan. Ook de reddingboot Antoinette van KNRM reddingstation Stellendam is gealarmeerd. 

Met grote spoed maken de reddingboten dat ze bij het zinkende schip komen. Als de KBW 1910 aankomt ligt de Antoinette al langszij. Ook de berger TMS is ter plaatse. Met vereende krachten en in volledige samenwerking wordt het schip drijvende gehouden. Voorzichtig verplaatsen de schepen zich naar de haven van Numansdorp waar het schip uit het water kan worden getakeld. Nadat de diverse pompen en bemanningsleden weer naar de eigen schepen zijn overgebracht keren de bergingsboot en de reddingboten weer naar hun eigen bewakingsgebied terug. 

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht krijgen weinig rust. De KBW 1910 ligt net droog in haar boothuis of er volgt alarm voor de reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM reddingstation Dordrecht-Noord.

Een jacht ziet een kribbaken aan voor een jachtenboei en denkt binnen de jachtbetonning te kunnen varen. De krib in kwestie geeft niet mee en het jacht vaart zich vast op de krib. De Tjepke Ekkelboom heeft weinig moeite met het losslepen en het jacht kan zijn tocht weer vervolgen. 

Aan het eind van de middag liggen de twee reddingboten van KNRM Dordrecht weer in hun boothuizen. 

Na het avondeten vaart de KBW 1910 weer uit. Zowel op de Amer als in de Aakvlaai liggen bootjes met motorstoring. Beide schepen worden naar veilige haven gesleept.

 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.