Medevac in Puttershoekse grienden

5 februari 2018
dordrecht

Omstreeks het middaguur wordt de vrijwillige bemanning van de reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord gealarmeerd voor een medische evacuatie in de grienden rond Puttershoek. Een man is onwel geworden aan de waterkant. Binnen tien minuten is de reddingboot Tjepke Ekkelboom onderweg. Aan boord naast de reguliere vrijwillige bemanning ook twee ambulancemedewerkers.

Ter plaatse kan de reddingboot niet aan de wal komen. De RWS73 van Rijkswaterstaat is eveneens ter plaatse gekomen en zorgt voor de scheepvaartbegeleiding op de Oude Maas zodat de opstappers van de Tjepke Ekkelboom veilig met de brancard overboord kunnen. Samen met de zoon van de onfortuinlijke man brengen ze hem aan boord van de Tjepke Ekkelboom. Het ambulancepersoneel verleent direct eerste hulp. Om de man zo spoedig mogelijk in een veilige en warme omgeving te krijgen is door de ambulancemedewerkers een tweede ambulance gealarmeerd voor Puttershoek. De Tjepke Ekkelboom draagt de man over aan de daar gearriveerde ambulance.

Na het opnemen van gegevens keert de Tjepke Ekkelboom retour station.

Tegen drie uur in de middag ligt de reddingboot weer gereed voor inzet en kan de vrijwillige bemanning weer terug naar hun werk.