Man uit griend gered

8 augustus 2018
dordrecht

Tijdens de reguliere oefenavond zien de vrijwillers van KNRM reddingstation Dordrecht de politiehelikopter overvliegen in de richting van recreatiegebied De Merwelanden. Op hetzelfde moment worden ze gealarmeerd voor een watersporter in problemen op het Wantij. Dat is geen toeval. Ook een ambulance wordt door de meldkamer naar het gebied gedirigeerd.

Er is hulpgeroep gehoord in de omgeving van de Sionsloot. De politie, die als eerste ter plaatse is, hoort het hulpgeroep ook. Zij bestellen direct de helikopter om rond Sionsloot en Wantij te gaan zoeken. Bovendien vordert de politie enige boten van passanten om ook te kunnen gaan zoeken.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De reddingboten Tjepke Ekkelboom en KBW 1910 rukken uit.

Ter plaatse heeft de helikopter de man in nood waarschijnlijk gevonden en met politie en ambulancepersoneel aan boord gaan de redders de griend in om een onfortuinlijke man er uit te halen.

Per brancard wordt de man aan boord van de reddingboot gebracht en zo snel mogelijk overgebracht naar de brug bij het Kors Monsterpad. Daar wordt hij overgedragen aan de gereedstaande ambulance.

Tevreden met de goede afloop keren de beide reddingboten aan het eind van de avond weer terug naar hun boothuizen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij