KNRM Dordrecht zet deuren van reddingstation Zuid open

1 mei 2017
dordrecht

Dag en nacht staan de redders van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) klaar om uit te rukken bij noodgevallen. Allemaal vrijwilligers die goed opgeleid en uitgerust zijn. Dat hebben zij te danken aan de donateurs. Om hen en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met het reddingwerk en het materieel, organiseert de KNRM op zaterdag 6 mei haar landelijke open dag op 45 locaties. Ook de deuren van station Dordrecht Zuid staan open.

Datum en tijd: zaterdag 6 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Boothuis KNRM Dordrecht Zuid, Jachthaven de Kil, Rijksstraatweg, Willemsdorp

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Wat doet de KNRM om mens en dier te redden? Wat betekent het om vrijwilliger te zijn bij de KNRM? En hoe noodzakelijk is het werk van deze ongesubsidieerde organisatie? De Reddingbootdag is hét moment voor de Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, te bedanken en het werk van dichtbij te laten ervaren. De vrijwilligers van KNRM station Dordrecht vertellen er graag over. Niet voor niets hebben zij een opleiding van minimaal drie jaar achter de rug. Hierdoor weten zij hoe te handelen bij scheepsbranden, lekkage, ernstige ongevallen, paniek aan boord, vernield tuigage en stuurloze schepen. Daarbij kunnen ze wel wat slecht weer verdragen.

Reddingbootdag geeft een uniek kijkje achter de schermen van dit werk met demonstraties op het water en in het boothuis is te ontdekken welke reddingacties KNRM Dordrecht in haar negenjarig bestaan heeft uitgevoerd. Op de wal kunnen kinderen oefenen in het snel aantrekken van een overlevingspak en zelf een brandje blussen. En misschien nog wel het spannendste: donateurs mogen meevaren met de reddingboten KBW 1910, Johanna Maria en Margo Krijnen. Maar er is meer te ontdekken, want de KNRM staat niet alleen. De organisatie werkt nauw samen met andere hulpdiensten, waaronder de Dordtse Reddingsbrigade, de brandweer, de ambulancedienst en Rijkswaterstaat. Ook zij zijn present bij de Reddingbootdag.

Kijk voor meer informatie op deze pagina

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij