In blinde paniek overboord

22 juli 2016
dordrecht

Angstige momenten voor vier jongeren in de Biesbosch na het horen van een vreemd geluid rondom de bootjes ter hoogte van de kanorol bij het Katse Gat rond 2:30 uur in de nacht.

In de Biesbosch was het zeer donker zonder de maan. De jongens hadden een raar suizend geluid gehoord waarna ze in het water zijn gesprongen en zich verborgen in de begroeiing aan de overzijde van het Katse Gat.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De schrik zat er goed in, de jongens durfden pas weer tevoorschijn te komen toen reddingboot Tjepke Ekkelboom ter plaatse was.

Een van de opstappers stapte kordaat het zuigende slik van de Biesbosch in om de jongens naar de reddingboot te helpen.

Omdat de vier heren enige tijd in het water hadden gestaan werd vlot koers gezet naar de Ottersluis. Hier stond de ambulance klaar om de jongens te onderzoeken. Nog steeds bibberend van angst en de kou werden ze aan wal gebracht.

Na controle bleek dat op de schrik na alles gelukkig in orde met de jongeren was. Naar de onheilsplek terug was voor hun geen optie. Het hulpvaardige ambulancepersoneel heeft ze daarom aangeboden ze naar hun auto te brengen.

De Tjepke Ekkelboom voer ondertussen naar de bootjes en bracht deze naar veilige haven.

De vrijwilligers van de KNRM waren tegen het ochtendgloren klaar met het schoonmaken van de boot en konden nog even genieten van een zeer korte nachtrust.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij