Gebroken been

Gebroken been

28 februari 2022
Dordrecht

Het KMRM Helpt Assistentie Centrum (KAC) alarmeert de vrijwillige bemanning van de KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht Zuid. In het Zuidergat van de Visschen in de Brabantsche Biesbosch is een bootje aan de grond gelopen. De opvarenden krijgen het scheepje niet meer los

Terwijl de bemanning van de KBW 1910 zich gereed maakt om naar het Zuidergat van de Visschen te gaan komt er via de Gemeenschappelijke Meldkamer uit Rotterdam het dringende verzoek om naar de Zuidhaven aan de Nieuwe Merwede te gaan. Bij de Tongplaat aldaar is een wandelaar uitgegleden op de gladde beglooiing van de rivierdijk. De vrouw heeft daarbij haar been gebroken en is moeilijk te bereiken. De ambulance kan er niet komen. Twee ambulancemedewerkers zijn reeds bij de onfortuinlijke struikelaar.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Doneer nu

De reddingboot is snel ter plaatse en zet twee opstappers en een brancard over op de dijk. Dan pikt de reddingboot in de Zuidhaven extra ambulancepersoneel op om te assisteren. Weer terug bij de dijk wordt de vrouw gestabiliseerd en in de brancard gelegd. Vervolgens wordt de brancard aan boord genomen en voorzichtig overgebracht naar de Zuidhaven, waar de ambulance klaarstaat voor verder transport.

Een prima samenwerking tussen de hulpdiensten te land en op het water.

Daarna kan de KBW 1910 door naar het vastgelopen bootje in het Zuidergat van de Visschen. Met de hulp van de 435 paardenkrachten van de reddingboot KBW 1910 is het scheepje snel los. De reddingboot brengt schip en bemanning naar de haven van Lage Zwaluwe. Na controle op eventuele mankementen en lekkage kan het scheepje daarna zijn weg weer vervolgen.

 

De zon is al lang onder als de reddingboot weer in haar boothuis terugkeert en gereed gemaakt wordt voor een volgende inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij