Meer dan 20 reddingen in een zomer

12 september 2022

Deze zomer heeft KNRM Hindeloopen niet gezeten. Sterker nog, er is flink doorgevaren. We zijn tenslotte 24/7 paraat. Onze boten, Alida en Neeltje Struijs hebben er de afgelopen zomerweken meer dan 20 reddingen opzitten.

Tweemaal zijn we ingezet voor assistentie bij een reanimatie, tweemaal voor een zinkend schip, we hebben een medische evacuatie uitgevoerd en zijn 12 keer ingezet voor boten die zijn vast komen te zitten, een vorm van motorpech hadden en een paar keer voor een surfer /supper die in de problemen kwam.

Geweldig dat we de week voordat ze naar de HISWA vertrok, de nieuwe redidngboot “Riet en Jan van Wijk” hebben mogen uitproberen. Het eerste exemplaar van de nieuwe Van Wijk-klasse. We hebben er zelfs al een aantal inzetten mee kunnen uitvoeren. 

Vanmorgen is onze RIB, Neeltje Struijs opgehaald voor motoronderhoud. Een oude bekende van ons, de Atlantic 75, Francine Kroesen neemt tijdelijk naar plaats in.

KNRM Hindeloopen is nog altijd paraat, maar we blijven op zoek naar nieuwe bemanningsleden. Interesse? Kijk op de wervingsposter voor de juiste contact gegevens.