Daar doe je het voor!

3 september 2022
Hindeloopen

Vanochtend heeft de bemanning van KNRM Hindeloopen samen met KNRM Den Oever geoefend op het Windpark Fryslân. Kort daarna werden we, voor de 57e keer dit seizoen, gealarmeerd. Deze keer voor een reanimatie op een zeiljacht in de geul van Makkum.

Toen we daarnaar onderweg waren, bleek dat het jacht inmiddels aan de steiger lag en de reanimatie was voortgezet. De reddingboten Alida en Neeltje Struijs konden daarom terugkeren naar Hindeloopen. Één van onze vrijwilligers was inmiddels met de auto ter plaatse en heeft de collega-hulpverleners van GHOR, Brandweer en Politie nog geassisteerd. De patiënt is na verloop van tijd met een ambulance afgevoerd naar het Medisch Centrum Leeuwarden. Geweldig werk van de samenwerkende hulpdiensten!

Net terug in Hindeloopen kregen onze boten opnieuw een melding van een zeiljacht in problemen. Dat jacht is veilig in de haven afgemeerd. KNRM Hindeloopen is in de voorbije vakantieperiode druk in de weer geweest. Later een overzicht van onze inzetten de afgelopen weken.