Simmer yn Hylpen

2 augustus 2022
Hindeloopen

In deze week met overwegend mooi weer is KNRM Hindeloopen acht keer ingezet om watersporters in problemen te redden. We hebben met onze boten Alida en Neeltje Struijs veel uren gemaakt.

Waar het vooral zeilschepen met motorproblemen of vastlopen op ondiepten betrof, hebben we ook een motorkruiser kunnen helpen en zelfs een rubberbootje midden op het IJsselmeer in veiligheid kunnen brengen. In totaal zijn er deze week weer 12 opvarenden veilig aan wal kunnen stappen. 

Ga je het water op?
Met de gratis KNRM Helpt-app kunnen watersporters vaarplannen maken, informatie uit de omgeving raadplegen en de weersvoorspelling in de gaten houden. En met een speciale knop schakelen ze snel hulp in bij pech of noodsituaties. Bij gebruik van de app zien de Kustwacht en KNRM onmiddellijk waar de boot zich bevindt.

Wat doe jij als het windkracht 8 waait
Zit je op de bank, of ga je het water op met een van onze reddingboten? KNRM Hindeloopen is op zoek naar bemanningsleden. Interesse? Kom naar ons bemanningverblijf op onze vaste oefenavond dinsdag om 19.30 uur of neem contact op met: secretaris@hindeloopen.KNRM.nl