Wind zorgt voor problemen op het IJsselmeer

Wind zorgt voor problemen op het IJsselmeer

9 juli 2022
Urk

Als je een probleem krijgt op het IJsselmeer is al niet prettig maar als er wind staat dan bestaat de kans dat je binnen korte tijd met je schip op/tegen de dijk kan liggen.

Zaterdagmiddag kwam een zeilboot in problemen. In korte tijd lag de zeilboot door de wind op de dijk te stoten tussen de Maxima-centrale en de Ketelbrug. De opvarenden zijn in veiligheid gebracht en de zeilboot kon door snel optreden van de KNRM Urk van de ondergang worden gered. De zeilboot is meegenomen en afgemeerd in Lelystad.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Zaterdagmorgen werd de KNRM Urk al gealarmeerd voor enkele vletten nabij de IJssel die de wind hadden onderschat. Deze vletten zijn door de KNRM weer veilig naar veilige wateren begeleid.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij