Skip to main content

Wind zorgt voor problemen op het IJsselmeer

Datum: zaterdag 09 juli 2022 | Sectie: Urk

Als je een probleem krijgt op het IJsselmeer is al niet prettig maar als er wind staat dan bestaat de kans dat je binnen korte tijd met je schip op/tegen de dijk kan liggen.

Zaterdagmiddag kwam een zeilboot in problemen. In korte tijd lag de zeilboot door de wind op de dijk te stoten tussen de Maxima-centrale en de Ketelbrug. De opvarenden zijn in veiligheid gebracht en de zeilboot kon door snel optreden van de KNRM Urk van de ondergang worden gered. De zeilboot is meegenomen en afgemeerd in Lelystad.

Zaterdagmorgen werd de KNRM Urk al gealarmeerd voor enkele vletten nabij de IJssel die de wind hadden onderschat. Deze vletten zijn door de KNRM weer veilig naar veilige wateren begeleid.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.