50-60 jaar trouw aan een zeewaardig goed doel

50-60 jaar trouw aan een zeewaardig goed doel

5 november 2022

Trouwe donateurs van KNRM in zonnetje gezet

50-60 jaar verbonden aan de KNRM

November is van oudsher de maand om op de reddingsstations de trouwe donateurs van de KNRM te ontvangen. De KNRM kan haar taak alleen uitvoeren dankzij donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen. De KNRM ontvangt geen subsidies vanuit het Rijk. De traditie om donateurs na een “dienstverband” van 50 en 60 jaar uit te nodigen op de reddingstations om persoonlijk kennis te komen maken bestaat bij de KNRM al heel lang.

Trouwe donateurs

KNRM-station Urk had de eer om 3 donateurs die al 50 (2x) en 60 (1x) jaar de KNRM ondersteunen in het zonnetje te zetten. De jubilarissen en hun aanhang kregen na het officiële deel en een (ere)speldje een presentatie over de KNRM en specifiek over KNRM-station Urk.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Varen met de reddingboot, Kapiteins Hazewinkel

Het hoogtepunt van het bezoek is toch de vaartocht met de reddingboot. Ondanks de leeftijd koos iedereen ervoor om mee te gaan. Tijdens de gesprekken blijkt iedereen een persoonlijke reden te hebben om zo lang verbonden te zijn aan de KNRM.

Gift

Één van de donateurs had een persoonlijke actie georganiseerd waardoor deze donateur een gift overhandigde van bijna 700 euro.

De donateurs gingen met een zeer tevreden en voldaan gevoel weer naar huis met de wens en hoop om er over 10 jaar weer te zijn.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij