Oekraïense kinderen hebben genoten van rondje met de reddingboot

Oekraïense kinderen hebben genoten van rondje met de reddingboot

9 juli 2022
Urk

In de haven van Urk ligt een schip waar vele gezinnen vanuit Oekraïne zijn ondergebracht. Regelmatig vaart de KNRM Urk daar voorbij en zag je de kinderen met glinsterende ogen aan het kijken naar de snelle reddingboten.

Al snel was het idee geboren bij de KNRM Urk om de kinderen uit Oekraïne een rondje met de reddingboot aan te bieden. Vrijdag 8 juli was het zover. Rond 17:00 uur stonden een twintigtal kinderen te trappelen om mee te varen. Zwemvest om en varen maar. Het was genieten voor ze. Allen verbaast over de snelheid van onze reddingboten. Sommigen vonden het wel spannend maar merendeel genoot met volle teugen. Ook de ouders stonden met een grote glimlach aan boord.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na het afmeren kreeg de bemanning een High-five en klonk uit de kindermonden “dank je wel”. Met een voldaan gevoel keerde de bemanning terug naar het reddingstation.

Niet snel daarna kregen we het eerste bericht. De kinderen hebben genoten en nog vol van een rondje met de reddingboot.

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij