Skip to main content

Grootscheepse KNRM-oefening op IJsselmeer

Datum: zaterdag 09 juli 2022 | Sectie: Urk

Dinsdag 5 juli 2022 is er een multidisciplinaire oefening met KNRM Urk en KNRM Lelystad en gebiedspartners gehouden.

De Jonathan is één van de hoofdrolspelers van de grote oefening die de KNRM op Urk heeft opgetuigd. Het schip van veertig meter heeft meerdere mensen aan boord als het dinsdagavond in aanvaring komt met een vissersboot.

Dat loopt niet goed af, want die kleinere boot zinkt. Gevolg: twee opvarenden belanden in het koude water. "Die waren onderkoeld en zijn er snel uitgehaald."

De twee slachtoffers zijn naar de haven van Urk gebracht, maar zij zijn niet de enige. "Het schip van veertig meter maakte ook water en toen is uit voorzorg besloten om de opvarenden te evacueren."

Ook Rijkswaterstaat en de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) waren opgenomen in deze grootschalige oefening en namen hun rol. Vanwege het grote aantal evacuees werd de gemeente Urk gevraagd om de IJsselmeer Visafslag op te stellen als opvanglocatie. 

Daarnaast was communicatie/ woordvoering een onderdeel van de oefening. De woordvoerder van KNRM Urk werd door verslaggever van Het Urkerland bestookt met allerlei vragen. De verslaggever gaf aan dat KNRM Urk hiervoor met vlag en wimpel was geslaagd. 

We kijken terug op een geslaagde oefening met goede inzet maar ook zeker verbeterpuntjes die de aandacht krijgen. 

Hierbij willen wij iedereen bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid. 

BRON: "Het Urkerland" en "De Stentor".

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.