Prio 1, aircraft crash

Prio 1, aircraft crash

29 juni 2022

Prio 1, aircraft crash

Urk, 28 juni 2022

Dinsdag 28 juni 2022 was het rond 11:00 uur schrikken voor de bemanning KNRM-station Urk. Er kwam een oproep binnen. Prio 1, aircraft crash. Alle alarmbellen gingen af en werd binnen enkele minuten koers gezet naar het Zwarte Meer.

Alle hulpdiensten waren gealarmeerd. Ook KNRM Elburg was ter plaatse. Ter plekke werd gestart met een reddingsoperatie. In het relatief ondiepe Zwarte Meer was het vliegtuig(je) snel gelokaliseerd. Middels aanwezige duikers is gezocht onderwater maar helaas moest al snel worden overgegaan naar een bergingsoperatie.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De KNRM-Urk kon zijn hulp bieden aan duikers, GGD en politie. In de loop van de middag is KNRM Urk retour gegaan naar thuishaven Urk. In het bemanningsverblijf is nog even nagepraat over de actie. Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij