Skip to main content

Alarm in de Jachthaven!!

Datum: maandag 10 juli 2023 | Sectie: Schiermonnikoog

Het is maandagavond 3 juli 20.05 uur. Op een boot in de Jachthaven is brand uitgebroken. Een striemende wind en een dreigende donkere lucht .Een horror scenario. Een paniekerig telefoontje van jonge mensen dit zet alles en iedereen in actie.

Gelukkig betreft het hier een gezamelijke oefening van de KNRM en de brandweer van Schiermonnikoog. In korte tijd zijn de hulpdiensten ter plaatse, via de wal en over het water.

 

Ze treffen ter plaatse een boot aan , met stevige rookontwikkeling en zichtbare vlammen. Een dame is van de boot gesprongen en ligt in het water. Ze is duidelijk erg in paniek. Ze roept dat haar vriend nog op de boot is. De noodzakelijke acties worden genomen.

 

Een jonge redder van de KNRM springt in het water. De dame wordt in veiligheid gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt de brand op de boot geblust met schuim door de toegesnelde brandweer. Helaas is er naast de geredde dame , toch een slachtoffer te betreuren in de kajuit.

 

Dit alles gebeurd onder toeziend oog van toeschouwers op de kade ,waaronder wethouder en burgemeester en de havenmeesters.

Het ging erom in deze oefening om de jonge teams nog beter op elkaar te laten inspelen bij een calamiteit .De juiste acties in de juiste volgorde.

Daarom werd aan het einde van de oefening in het Vissershuis nog even de balans opgemaakt. Wat ging goed en wat kan beter.

 

Tijdens de oefening merkte een van de toeschouwers op ,dat het ongelofelijk is hoeveel hulpverleners je hier in korte tijd gemobiliseerd krijgt.

Op afstand zagen ook nog de KNRM boot van Lauwersoog verschijnen die even de zaak overziet. Blijkbaar afgekomen op de melding. Mooi staaltje teamwork.

 

Uw veiligheid 24/7, dat is waar KNRM en brandweer voor staan.

Schiermonnikoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.