Egmondse redders ontvangen dankbetuiging

Egmondse redders ontvangen dankbetuiging

17 juli 2022
Egmond aan Zee

Vijf Egmondse redders ontvangen dankbetuiging van de Nationale Reddingsvloot voor hun belangeloze inzet tijdens de overstroming in Limburg en België in 2021.

In de vroege ochtend van donderdag 15 juli 2021 werd de Nationale Reddingsvloot (NRV) met spoed om bijstand verzocht door de sectie Brandweer van Veiligheidsregio Limburg-Zuid. Zij werden verrast door extreme regenval en snel stijgend water in de Maas en de omliggende rivieren met als gevolg overstroming van verschillende delen van Limburg.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Dit was het startmoment van de eerste landelijke inzet van de NRV sinds 1995. In de vier intensieve dagen die volgden zijn alle vijf de NRV-pelotons, en aanvullende eenheden van (lokale) brigades en KNRM, ingezet in Zuid-Limburg, Luik en omgeving (Belgie) en Limburg- Noord. Er zijn verkenningen uitgevoerd, burgers geēvacueerd en is stand-by gestaan vanwege de dreiging van nieuwe overstromingen in bewoonde gebieden.

In vier dagen tijd is 182 keer een reddingseenheid ingezet of heeft standby gestaan. In totaal ging het om ruim 700 hulpverleners. Daarnaast is de inzet ondersteund met logistiek, werd het actiecentrum NRV bemenst en werd er in de regio's gecoördineerd en ondersteund. Al deze werkzaamheden werden veelal uitgevoerd door vrijwiligers van de reddingsbrigade en brandweer en ondersteund door medewerkers van veiligheidsregio's en Reddingsbrigade Nederland.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij