Skip to main content

Boek over KNRM Veere

Datum: maandag 09 januari 2023 | Sectie: Veere

Niet alleen het pittoreske stadje maar ook het reddingswerk kent in Veere een rijke historie. Al ver voordat de Redding Maatschappij er in 1945 officieel een reddingboot stationeerde waren er al mannen als Frans Naerebout, die -afkomstig uit Veere- de geschiedenisboekjes zouden halen vanwege hun roemruchte daden.

Schipper Jan Minneboo deed dit later nog eens dunnetjes over toen hij in 1958 in een zware storm 19 man van een gestrande sleepboot redde. Toch besloot de Redding Maatschappij in 1961 dat er na het sluiten van het Veerse Gat geen noodzaak meer was voor een reddingboot in Veere. Of toch....

In 1995 wordt er opnieuw een reddingboot in Veere gestationeerd. Na het vertrek van de vissersvloot hebben watersporters bezit genomen van wat nu het Veerse Meer heet. Er breekt een nieuwe tijd aan; op ander water, met andere hulpvragers en met een ander type bemanning. Want een beroepsschipper dat kennen ze niet meer in Veere, vrijwilligers zijn het die nu de reddingboot bemannen van wat 25 jaar later het drukste reddingstation van Zeeland zou worden.

TOT DE VOLGENDE

Is een boek over 25 jaar KNRM-reddingstation Veere. Dit boek geeft een kijkje achter de schermen van het reddingswerk en de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Veere die geheel belangeloos 24 uur per dag klaar staan voor het redden van mens en dier in nood op het water. Het rijk geïllustreerde boek bevat een verzameling van bijzondere verhalen waarbij zowel de vrijwilligers als de geredden aan het woord komen.

De uitgave en verzending van dit boek zijn mogelijk gemaakt door sponsoring zodat de volledige opbrengst van dit boek ten goede komt aan het reddingswerk!

BUTTON  [KOOP HET BOEK HIER]

FOTO [KNRM-VEE boek-nieuwsbericht-2.png]

 

SAMENVATTING

TOT DE VOLGENDE - Jubileumboek ter gelegenheid van 25 jaar KNRM reddingstation Veere. Rijk geïllustreerd en boordevol verhalen over redders en reddingen. Met de aanschaf van dit boek steunt u het reddingswerk van de KNRM.

De prijs inclusief gratis verzenden is € 20,00

Nederlands | paperback | 9789081595872 | Druk 1 | mei 2022 | 194 pagina's

Niet alleen het pittoreske stadje maar ook het reddingswerk kent in Veere een rijke historie. Al ver voordat de Redding Maatschappij er in 1945 officieel een reddingboot stationeerde waren er al mannen als Frans Naerebout, die -afkomstig uit Veere- de geschiedenisboekjes zouden halen vanwege hun roemruchte daden. Schipper Jan Minneboo deed dit later nog eens dunnetjes over toen hij in 1958 in een zware storm 19 man van een gestrande sleepboot redde. Toch besloot de Redding Maatschappij in 1961 dat er na het sluiten van het Veerse Gat geen noodzaak meer was voor een reddingboot in Veere. Of toch.... In 1995 wordt er opnieuw een reddingboot in Veere gestationeerd. Na het vertrek van de vissersvloot hebben watersporters bezit genomen van wat nu het Veerse Meer heet. Er breekt een nieuwe tijd aan; op ander water, met andere hulpvragers  en met een ander type bemanning. Want een beroepsschipper dat kennen ze niet meer in Veere, vrijwilligers zijn het nu die de reddingboot bemannen van wat 25 jaar later het drukste reddingstation van Zeeland zou worden. TOT DE VOLGENDE Is een boek over 25 jaar KNRM-reddingstation Veere. Dit boek geeft een kijkje achter de schermen van het reddingswerk en de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Veere die geheel belangeloos 24 uur per dag klaar staan voor het redden van mens en dier in nood op het water. Het rijk geïllustreerde boek bevat een verzameling van bijzondere verhalen waarbij zowel de vrijwilligers als de geredden aan het woord komen. De uitgave en verzending van dit boek zijn mogelijk gemaakt door sponsoring zodat de volledige opbrengst van dit boek ten goede komt aan het reddingswerk!  SAMENVATTING TOT DE VOLGENDE - Jubileumboek ter gelegenheid van 25 jaar KNRM reddingstation Veere. Rijk geïllustreerd en boordevol verhalen over redders en reddingen. Met de aanschaf van dit boek steunt u het reddingswerk van de KNRM. De prijs inclusief gratis verzenden is € 20,00 Nederlands | paperback | 9789081595872 | Druk 1 | mei 2022 | 194 pagina's

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.